Dort Margarita

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Dort  Margarita Foto:
Dort Margarita
Foto: All

Oslavte závěr prázdnin speciálním zákuskem pro dospělé. Oblíbený Margarita koktejl zakousněte kouskem dortu se stejnou chutí. Tohle bude hit každé garden party!

Suroviny
křehké těsto domácí výroby nebo balení základní směsi na křehké těsto 400 g
vejce 1 ks
máslo 185 g
limeta 7 ks
cukr 180 g
smetana ke šlehání 250 ml
jedlý škrob 40 g
mléko 5 lžic
světlá dortová želatina 1 balení
tequila 100 ml
Postup
1

Křehké těsto na pomoučeném povrchu rozválejte na kruh (36 cm v průměru). Těsto vložte do tukem vymazané dortové formy (32 cm průměr). Okraje dobře namačkejte na strany formy a základnu hustě propíchejte vidličkou. V troubě předehřáté na 200 °C pečte na druhé pozici odspoda 1518 minut (plyn: 3. stupeň, horkovzdušná trouba 180 °C).

2

Ostrouhejte kůru ze 6 limetek a vymačkejte z nich 150 ml šťávy. V hrnci smíchejte limetkovou kůru, 100 ml šťávy, 150 g cukru, smetanu a zbývající máslo a za stálého míchání vařte. V malé nádobě dohladka rozmíchejte škrob s mlékem, přidejte ke směsi v hrnci a za stálého míchání vařte asi ½ minuty. Odstavte z ohně a vmíchejte zakysanou smetanu. Hotový krém nalijte na těsto a nechte v lednici zatuhnout.

3

Dortovou želatinu smíchejte s tequilou, zbývajícím cukrem, zbývající limetkovou šťávou a 100 ml vody a zpracujte podle návodu na obalu. Zbývající limetku nařezejte na co nejtenčí plátky. Povařte je velmi krátce v želatině, kterou pak rozetřete na vychladlý krém a nechte zatuhnout.

Videa

reklama

reklama