Dort Margarita

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Dort  Margarita Foto:
Dort Margarita
Foto: All

Oslavte závěr prázdnin speciálním zákuskem pro dospělé. Oblíbený Margarita koktejl zakousněte kouskem dortu se stejnou chutí. Tohle bude hit každé garden party!

Recept

Křehké těsto Foto:

Křehké těsto

Základ většiny koláčů a sladkých dobrot je těsto. Křehké těsto patří mezi to nejpoužívanější a také mezi to nejlehčí. Ukážeme vám, jak vytvořit lahodné křehké těsto, díky...
Suroviny
křehké těsto domácí výroby nebo balení základní směsi na křehké těsto 400 g
vejce 1 ks
máslo 185 g
limeta 7 ks
cukr 180 g
smetana ke šlehání 250 ml
jedlý škrob 40 g
mléko 5 lžic
světlá dortová želatina 1 balení
tequila 100 ml
Postup
1

Křehké těsto na pomoučeném povrchu rozválejte na kruh (36 cm v průměru). Těsto vložte do tukem vymazané dortové formy (32 cm průměr). Okraje dobře namačkejte na strany formy a základnu hustě propíchejte vidličkou. V troubě předehřáté na 200 °C pečte na druhé pozici odspoda 1518 minut (plyn: 3. stupeň, horkovzdušná trouba 180 °C).

2

Ostrouhejte kůru ze 6 limetek a vymačkejte z nich 150 ml šťávy. V hrnci smíchejte limetkovou kůru, 100 ml šťávy, 150 g cukru, smetanu a zbývající máslo a za stálého míchání vařte. V malé nádobě dohladka rozmíchejte škrob s mlékem, přidejte ke směsi v hrnci a za stálého míchání vařte asi ½ minuty. Odstavte z ohně a vmíchejte zakysanou smetanu. Hotový krém nalijte na těsto a nechte v lednici zatuhnout.

3

Dortovou želatinu smíchejte s tequilou, zbývajícím cukrem, zbývající limetkovou šťávou a 100 ml vody a zpracujte podle návodu na obalu. Zbývající limetku nařezejte na co nejtenčí plátky. Povařte je velmi krátce v želatině, kterou pak rozetřete na vychladlý krém a nechte zatuhnout.

Článek

Nejlepší dorty Foto:

20 nejlahodnějších dortů pro každou příležitost

Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na ty nejúžasnější dorty je také spousta. A kdo má rád sladké, může...
Videa

reklama

reklama