Dorada marinovaná v citrusové šťávě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dorada marinovaná v citrusové šťávě Foto:
Dorada marinovaná v citrusové šťávě
Foto: Vlado Kníž

Vypadá to jako chuťovka ze syrové ryby, ale není to tak úplně pravda. Díky působení citrusové šťávy se filety jakoby "uvaří". Vyzkoušejte tuto přípravu, je rychlá a výsledek je skvělý.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
pražma
čerstvý koriandr
Na dresink:
sojová omáčka
zázvor
Postup
1

Rybu vyfiletujte a důkladně zbavte kostí. Připravte si dresink: v míse smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.

2

Talíř potřete trochou dresinku a nandejte na něj jemné plátky ryby, které jste nařezali z filetů. Navrch přidejte ještě zbytek marinády, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.

Dorada marinovaná v citrusové šťávě Foto:

Dorada marinovaná v citrusové šťávě Foto:

Dorada marinovaná v citrusové šťávě, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama