Domácí žloutkový pudink

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Domácí žloutkový pudink  Foto:
Domácí žloutkový pudink
Foto: akademiekvality.cz

Pudink je oblíbená sladká pochoutka nejen u dětí. V domácí podobě je to výborný dezert, kterým nepohrdne ani skutečný gurmán.

Článek

Nejlepší borůvkové recepty Foto:

15 svěžích receptů z borůvek

Sezona borůvek je v plném proudu a tyhle modré krásky si zaslouží čestné místo v našich kuchyních. Proto jsme pro vás vybrali skvělé recepty, které borůvky promění v...
Suroviny
žloutky 5 ks
škrob 1 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
cukr 3 lžíce
borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce
Postup
1

500 ml smetany nalijte do hrnce a promíchejte s cukrem.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.

3

Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.

4

Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.

5

Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat, a nechte vychladit. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Domácí žloutkový pudink  Foto: Domácí žloutkový pudink; foto: akademiekvality.cz

Další zajímavé informace o vejcích a spoustu dalších receptů najdete na www.akademiekvality.cz.

Videa

reklama

reklama