Domácí žervé

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Domácí žervé  Foto:
Domácí žervé
Foto: Hodně domácí

Opět jeden recept, kdy si můžete něco, co běžně kupujete v obchodech, vyrobit doma a náklady budou minimální! S čerstvým chlebem nebo křupavou bagetou vykouzlíte rychlou a levnou večeři, a když přimícháte česnek, pažitku, ředkvičky nebo medvědí česnek, máte ji pokaždé jinou.

Zkuste si doma připravit i oblíbenou mozzarellu:

Recept

Domácí mozzarella Foto:

Domácí mozzarella

Tento čerstvý sýr je výsledkem trochu sofistikovanější mléčné magie. Přesto se jeho přípravy nebojte. Výsledek vás překvapí víc než příjemně!
Suroviny
bílý jogurt 200 g
sůl (nejlépe růžová himálajská)
Postup
1

Všechny suroviny dobře promíchejte v misce.

2

Vezměte sklenici (viz foto), navlhčete čistou gázu nebo utěrku a položte ji na hrdlo sklenice, mírně spuštěnou dovnitř.

3

Naplňte, víko zaklopte a nechte stát při pokojové teplotě přes noc. Pokud byste sklenici vložili do lednice, proces odkapávání syrovátky se zpomalí.

Domácí žervé  Foto: Domácí žervé; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká: "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama