Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Domácí sušená rajčata

Moje hodnocení
131x

Zakonzervujte si opravdovou chuť léta. Chuť zralých rajčat bude díky sušení ještě intenzivnější. Tuhle laskominu mlsejte jen tak nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.
  2. Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.
  3. Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máte hotovo.

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty