Domácí sušená rajčata

Doba přípravy:
Domácí sušená rajčata Foto:
Domácí sušená rajčata
Foto: Michal Šajmir

Zakonzervujte si opravdovou chuť léta. Chuť zralých rajčat bude díky sušení ještě intenzivnější. Tuhle laskominu mlsejte jen tak nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.

Suroviny
oválná zralá rajčata 1 kg
česnek 8–10 stroužků
sušená bazalka 3–4 lžíce
mořská sůl
Postup
1

Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.

2

Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.

3

Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máte hotovo.

Domácí sušená rajčata Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama