Domácí rajčatové sugo

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Domácí rajčatové sugo Foto:
Domácí rajčatové sugo
Foto: Slepičárna blog

Když už máte plné zuby leča nebo rajské polévky, bude se vám hodit tento recept na sugo al pomodoro. Hodí se nejen k těstovinám, ale i do božských lasagní.

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Suroviny
šalotka 1 větší ks
rajčata (ideálně masitá nebo San Marzano) 1 kg
třtinový cukr 1 lžíce
mořská sůl
česnek (volitelné) 2 stroužky
hrst bazalky (omytá a osušená)
Postup
1

Na pánvi rozehřejte část olivového oleje, orestujte nasekanou šalotku a stroužky česneku.

2

Přidejte rajčata nakrájená nebo nastrouhaná, hlavně zbavená slupek. V případě, že máte masitá rajčata, tak i zrníček.

3

Krátce orestujte, pak přiklopte a duste pod pokličkou 10 minut.

4

Dochuťte cukrem, rajčatovým pyré a při nízké teplotě duste dalších 30 minut. Můžete i kratší dobu, pokud spěcháte, jde jen o to, aby se všechny chutě krásně propojily.

5

Asi 10 minut před koncem přidejte sůl a lístky omyté a osušené bazalky. Úplně nakonec podle potřeby ještě dochuťte cukrem nebo solí a dolijte zbytek olivového oleje. Pokud sugo nepoužijete hned, pak olej nepřidávejte, omáčku můžete zamrazit nebo dát do uzavíratelné zavařovačky a sterilovat. A až sugo budete chtít sníst, směs jen krátce poduste (prohřejte) s troškou olivového oleje.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama