Domácí pečený čaj s kaki

Doba přípravy:
Domácí pečený čaj s kaki  Foto:
Domácí pečený čaj s kaki
Foto: archiv Kaki Persimon Bouquet

Pokud patříte k milovníkům ovocných čajů, máme pro vás recept na lahodný pečený čaj z čerstvého ovoce. Sladké kaki s medovou chutí je pro tento způsob přípravy ideální a báječně ladí s voňavým kořením.

Suroviny
kaki Persimon Bouquet 1 kg
další ovoce, např. jablka, hrušky, pomeranče nebo ananas 1 kg
cukr krystal 500-750 g
koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán)
omyté citrony 1–2 ks
Postup
1

Očištěné ovoce odpeckujte a nakrájejte na drobné kousky. Citron oloupejte a pokrájejte na kousky nebo jen vymačkejte šťávu. Všechno dejte do hlubšího plechu, zasypte cukrem a přidejte koření. Promíchejte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 170 stupních 30–40 minut, občas můžete promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmíchejte rum podle chuti.

2

Hotovou směs dejte do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položte je víčkem dolů a nechte vychladnout.

3

Až si budete chtít udělat čaj, dejte do hrnku či sklenice 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijte ji vařící vodou. Získáte tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.

Domácí pečený čaj s kaki  Foto:

Domácí pečený čaj s kaki, foto: Kaki Persimon Bouquet, www.nejkaki.cz

Videa

reklama

reklama