Domácí minipizzy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Domácí minipizzy  Foto:
Domácí minipizzy
Foto: Marek Dienstl

Malé kousky těsta, které ovládly svět, jsou skvělým začátkem každé zahradní slavnosti. Zvlášť když mezi hosty budou i děti. Základem je dobré domácí těsto a rajčatové sugo. Poté už můžete na pizzu naskládat vše, co máte rádi...

Při přípravě pizzy postupujte podle videoreceptu:

Suroviny
Těsto:
čerstvé droždí 10 g
vlažná voda 185 ml
olivový olej 2 lžíce
sůl 5 g
Sugo:
zralá rajčata 500 g
čerstvá bazalka 10 lístků
čerstvé oregano
olivový olej 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Obložení:
šunka od kosti 100 g
černé olivy
čerstvá rukola
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Droždí smícháme s vlažnou vodou. V míse smícháme hladkou mouku s kapkou olivového oleje a špetkou soli, přidáme rozmíchané droždí a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přiléváme vodu. Těsto zabalíme do fólie a v lednici necháme chvíli odpočívat.

2

Mezitím připravíme domácí sugo. Rajčata spaříme a oloupeme, pak je nasekáme na kostičky a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme sůl a pepř, trošku čerstvého oregana, bazalkové lístky a bobkový list a rajčata rozvaříme na pyré.

3

Těsto rozválíme na stejně velké placky, potřeme je rajčatovým sugem a přidáme další ingredience podle chuti. Na jednu placku dáme vařenou šunku, čerstvou bazalku, plátky mozzarelly. Na druhou placku dáme parmskou šunku, mozzarellu a černé olivy. Pizzy necháme na rozpáleném grilu zapéct.

4

Po upečení je pokapeme olivovým olejem a dozdobíme čerstvou rukolou a bazalkou.

Domácí minipizzy 2

Domácí minipizzy 3

Domácí minipizzy 4

Domácí minipizzy 5

Domácí minipizzy 6

Domácí minipizzy 7 Foto: Marek Dienstl

Domácí minipizzy 7. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Domácí minipizzy 8 Foto: Alena Hrbková

Domácí minipizzy. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

 

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama