Domácí křupavé müsli s quinoou

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 kg müsli
Domácí křupavé müsli s quinoou Foto:
Domácí křupavé müsli s quinoou
Foto: Kitchenette.cz

Je skvělé začít den s müsli nebo jeho křupavou "sestřičkou" granolou, které jsou namíchané podle vaší chuti, ale navíc u nich na rozdíl od kupovaných produktů přesně víte, co obsahují.

Jestli po něčem takovém toužíte, vyzkoušejte tento recept a pak experimentujte a kombinujte i jiné oblíbené ingredience... V této variantě je použito spousta semínek a citronová kůra, která dodá celému ránu nečekaně výjimečnou chuť.

Suroviny
vícezrnné vločky 250 g
vločky z quinoy 250 g
ořechy (2:1 pekanové a mandle) 230 g
semínka (1:1 slunečnicová a dýňová) 70 g
sezamová semínka 2 lžíce
chia semínka 3 lžíce
sušené ovoce (1:1 brusinky a pokrájené švestky) 110 g
vanilkový cukr 2 lžíce
javorový sirup (lze kombinovat s agáve sirupem a medem) 270 g
máslo 100 g
kůra ze 2 bio citronů
mletá skořice 1 lžíčka
mletý kardamom 1 lžička
mořská sůl 1 lžička
Postup
1

Troubu nechte předehřát na 150 ˚C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem.

2

Ve velké míse smícheje všechny vločky, ořechy a semínka. V malé misce promíchejte také sušené ovoce a citronovou kůru.

3

V menším hrnci rozpusťte máslo s vanilkovým cukrem, skořicí, kardamomem, solí a javorovým sirupem. Dobře zamíchejte a až bude směs krásně propojená, nalijte ji do mísy s vločkami. Opět dobře promíchejte a směs rozdělte na dva plechy, rozprostřete a dejte péct na 40–50 minut.

4

Po 10–15 minutách pečení müsli promíchejte, popřípadě i otočte plechy. Na posledních 10 minut pečení, do už téměř dokonale zlatavé granoly, přimíchejte ještě sušené ovoce spolu s kůrou. Hotovou a vychladlou granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhla.

Domácí křupavé müsli s quinoou Foto:

Domácí křupavé müsli s quinoou                                                                Foto Kitchenette - Rok v kuchyni

Kitchenette - Rok v kuchyni Foto:

Kitchenette

Rok v kuchyni

Blogerka Markéta Pavleje právě vydává bezchybnou prvotinu, založenou na úspěchu svého blogu.

Kniha je nejen pastvou pro oči, ale upoutá i jednoduchými, precizními recepty, seřazenými podle ročních dob.

Markéta je zcela zjevně mnohokrát vyzkoušela a tak každý recept doplňuje nejen návodným postupem, ale i spoustou dobrých rad. Objevné jsou i nejrůznější chuťové kombinace a použití méně známých surovin a také výtečné fotky z objektivu autorky.

Další tipy na skvělé nové kuchařky, ale i bonusový recept z této knihy, najdete v novém časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Časopis Prima FRESH  Foto:

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Kulinární web Prima Fresh spatřil světlo světa před rokem a půl a za tu dobu už si získal své stálé čtenáře. Proto jsme se rozhodli nadělit jim i sobě první letošní...
Videa

reklama

reklama