Domácí jablečná přesnídávka

Doba přípravy:
Počet porcí: 6 skleniček
Domácí jablečná přesnídávka  Foto:
Domácí jablečná přesnídávka
Foto: akademiekvality.cz

Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.

Suroviny
jablka 2,5 kg
vanilkový pudink 1/2 sáčku
cukr a mletá skořice podle chuti
Postup
1

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.

2

Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.

3

Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.

PRIMA TIP: Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.

Domácí jablečná přesnídávka  Foto: Domácí jablečná přesnídávka ; foto: akademiekvality.cz

Videa

reklama

reklama