Domácí housky

Doba přípravy:
Počet porcí: 10 ks
Domácí housky Foto:
Domácí housky
Foto: S vášní pro jídlo

Další recept do sbírky domácího pečiva :) Tentokrát voňavé houstičky, ideální o víkendu k snídani.

Suroviny
máslo pokojové teploty 25 g
mléko 300 ml
sůl 1 lžička
droždí 1/2 balíčku
žloutek na pomašlování
mák/lněné semínko/sezam na posypání
Postup
1

Do robota nasypejte mouku, přidejte máslo, mléko, sůl a droždí. Do nástavce nainstalujte K-metlu a na stupeň č. 1 začněte míchat těsto. To je v robotu hotové, když se z něj utvoří koule a už se nelepí na stěny nerezové mísy.

2

Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na kuchyňské lince kynout asi o třetinu, což trvá přibližně 2 hodiny.

3

Pak těsto rozdělte na 10 dílů. Z každého uválejte váleček o délce asi 30 centimetrů a umotejte z nich housky (jak vidíte na fotografiích, není to nic těžkého).

4

Každou housku položte na plech s pečicím papírem dostatečně od sebe, přikryjte opět utěrkou a nechte ještě 40 minut dokynout.

5

Troubu rozpalte na 180 °C, housky pomašlujte žloutkem a posypte mákem.

6

Pečte asi 30 minut dozlatova a pak nechte na plechu vychladnout.

Domácí housky 2 Foto: Domácí housky; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama