VIDEO: Domácí hot dog s chipotle salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Domácí hot dog s chipotle salsou Foto:
Domácí hot dog s chipotle salsou
Foto: Hermína / Prima

Zapomeňte na obyčejné párky a připravte si vlastní náplň do hotdogů z mletého masa na způsob hamburgeru. Dobré maso doplňte pikantní chilli omáčkou z chipotle papriček, které mají výtčnou zauzenou chuť a vůni.

Připravte si tyto výtečné hot dogy podle video receptu přímo se Šéfem:

Suroviny
hovězí mleté maso
telecí mleté maso
salát
červená paprika
salátová okurka
šalotka
limetová šťáva
citronová šťáva
čerstvá paprička jalapeños
sušené jalapeños
omáčka chipotle
sůl
Postup
1

V míse smíchejte oba druhy masa spolu se solí a pepřem. Přidejte nasekanou citronovou kůru, sušené jalapeños, šalvěj, šalotku a slaninu. Vše spojte dohromady.

2

Na alobal položte plátky slaniny, z masa vytvarujte válečky, položte na slaninu a zabalte. Strany alobalu upevněte, vložte na gril a vedle dejte péct ještě čerstvé jalapeños papričky.

3

V misce smíchejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, kousek šalotky, chipotle, salátovou okurku zbavenou jádřince, limetovou šťávu, sůl a pepř.

4

Upečené jalapeños nakrájejte a přidejte k salse. Maso vyndejte z alobalu a nechte ještě chvíli opékat na grilu. Bagetu rozkrojte podélně a nechte také opéct.

5

Bagetu potřete hořčicí, posypte najemno nakrájeným salátem, který jste pokapali citronovou šťávou, na něj položte opečené maso, na závěr posypte salsou a přiklopte.

Domácí hot dog s chipotle salsou Foto: Domácí hot dog s chipotle salsou; foto: Hermína / Prima

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! III. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

Videa

reklama

reklama