Domácí gnocchi se šalvějí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Domácí gnocchi se šalvějí Foto:
Domácí gnocchi se šalvějí
Foto: isifa.com

Nadýchané nočky stojí za trochu práce. Jsou výborné samy o sobě, proto si je nejlépe vychutnáte pouze jednoduše ochucené. Náš tip je šalvějové máslo a troška parmezánu. Ital by se zaradoval :)

Suroviny
moučné brambory 800 g
sůl 1 špetka
máslo 80 g
hladká mouka 250 –300 g
lístky šalvěje 2 lžíce
čerstvě namletý pepř 1 špetka
Postup
1

Umyjte brambory a v osolené vodě je vařte 2025 minut. Pak je slejte, oloupejte a rozmačkejte v lisu nebo šťouchadlem. Promíchejte je, rozprostřete do šířky a nechte trochu vystydnout.

2

Potom je posypte nejdříve 250 g mouky a vypracujte hladké těsto. Pokud bude lepit, zapracujte zbývající mouku.

3

Pomoučenýma rukama potom vyválejte asi na prst silné válečky, nařezejte z nich asi 1 cm dlouhé kousky, které rozmáčkněte vidličkou do placky.

4

Hodně osolenou vodu uveďte do varu a do ní vhoďte noky. Na nízké teplotě je nechte 5 minut pobublávat. Naběračkou s dírami je vyjměte z vody a nechte okapat.

5

Rozehřejte máslo a krátce v něm opečte šalvějové lístky. Trochu vše opepřete. Šalvějové máslo přelijte na noky a ozdobte hoblinami z parmezánu.

Videa

reklama

reklama