Domácí čokoláda s oříšky

Doba přípravy:
Domácí čokoláda Foto:
Domácí čokoláda
Foto: Gurmet

Chybí vám ještě drobné dárky pro kamarády, kolegy v práci nebo vzdálené příbuzné? Netrapte se běháním po obchodech a vyrobte jim luxusní domácí čokoládu. Zaručujeme, že tento jedlý dárek bude mít úspěch :)

Suroviny
čokoláda, nasekaná na kousky 250 g
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
loupané lískové oříšky, nahrubo nasekané 2 hrsti
špetka hrubozrnné nebo vločkové soli
Postup
1

Malý plech vyložte alobalem a dejte do ledničky.

2

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do ní polovinu nastrouhané kůry a nahrubo nasekaných oříšků.

3

Ihned vlijte na vychlazený plech a co nejrychleji rozetřete stěrkou či špachtlí (pomáhejte si nakláněním plechu). Posypte zbylou kůrou, oříšky a solí.

4

Chlaďte asi 30 minut, pak nalámejte na kusy.

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen na cukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaté novoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty na sladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama