Dipy ke grilování

Doba přípravy:
Dipy ke grilování Foto:
Dipy ke grilování
Foto: Kitchen Story

Léto je v plném proudu a s ním i grilování. Pozdvihněte ho ještě o něco výš s těmito dipy! Přece to není jen o kečupu a hořčici :)

Suroviny
Dip z pečených paprik:
červené papriky 2 ks
nakládané jalapeños
sušená rajčata 3 ks
česnek 1 stroužek
jarní cibulka, spodní část 1/2 ks
olivový olej 1 lžíce
sůl, pepř
Rajčatový dip:
středně velká rajčata 4 ks
šalotka 1 ks
česnek 1 stroužek
čerstvý koriandr 1/2 hrsti
špetka římského kmínu
šťáva z 1/2 limetky
sůl, pepř
třtinový cukr 1/2 lžičky
Jogurtový dip:
bílý jogurt řeckého typu 200 g
sterilované okurky 2 ks
čerstvý kopr 1/2 hrsti
sůl, pepř
Postup
1

Dip z pečených paprik: příprava 30 minut Troubu rozehřejte na 250 °C program grilování. Papriky vložte pod gril a pečte ze všech stran do zčernání slupky.

2

Po vyndání z trouby přikryjte horké papriky utěrkou, aby se zapařily, bude se vám lépe sundávat slupka. Následně papriky zbavte slupky a jádřince. Takto připravené papriky vložte do stolního mixéru.

3

K paprikám přidejte všechny ostatní ingredience a nahrubo rozmixujte.

4

Dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete pálivější, přidejte více jalapeňos.

5

Rajčatový dip: příprava 5 minut Aby byl dip jemnější, zralá rajčata nejdříve nakrojte na spodní straně do kříže a lehce spařte ve vroucí vodě a zbavte slupky.

6

Všechny ingredience vložte do stolního mixéru a rozmixujte do jemna.

7

Chilli papričku přidávejte podle chuti, jestli chcete mít dip pálivější nebo ne, můžete vynechat. Finální dip by měl být lehce nasládlý.

8

Jogurtový dip: příprava 5 minut Jogurtový dip je nejjemnější, finální chuť by měla být lehce nakyslá. Jogurt dejte do misky spolu s na drobno nakrájeným koprem.

9

Sterilované okurky nakrájejte na menší kousky a vložte do misky k jogurtu.

10

Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.

11

Vše zakápněte olivovým olejem a společně dobře promíchejte.

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama