Dip z pečených rajčat s kešu ořechy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dip z pečených rajčat s kešu ořechy Foto:
Dip z pečených rajčat s kešu ořechy
Foto: kuchařka Lahodné dipy

Pečená rajčata dodávají tomuto ořechovému dipu nasládlou, mírně uzenou chuť. Jeho příprava však vyžaduje více času, protože ořechy kešu je potřeba přes noc namočit do vody, jedině tak docílíte krémovité konzistence.

Článek

Antidepresivní kuličky s jedlými kvítky Foto:

18 nejlepších chuťovek, které se hodí ke sklence dobrého vína

Výběr našich dobrot se vám bude hodit na rodinné oslavy, posezení s přáteli i jiné akce spojené s vínem. Navíc v tomhle krásném počasí si vše můžete vychutnat hezky na...
Suroviny
nesolené kešu ořechy, přes noc namočené do vody 200 g
sladká cherry rajčata 250 g
olivový olej 1 lžíce + trochu na zakapání
balzamikový krém nebo kvalitní balzamikový ocet 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý černý pepř
cukr krupice 1 lžička
čerstvý tymián 2 velké snítky
podmáslí 200 ml
chipsy z upečeného pitta chleba nebo pečivo s křupavou kůrkou k podávání
Postup
1

Předehřejte troubu na 140 °C. Rajčata rozpulte, položte je na pekáč rozřízlou stranou nahoru a pokapejte olivovým olejem a balzamikovou polevou nebo octem. Dále je osolte, opepřete a posypejte cukrem a otrhanými lístky tymiánu. Pečte v troubě 1,5–2 hodiny, až budou skoro suchá, ale stále měkká. Pak je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

2

Kešu sceďte a vodu vylijte. Dejte je do mixéru s podmáslím, citronovou šťávou a pečenými rajčaty včetně šťávy z nich (pár pečených rajčat si však nechte stranou na ozdobu). Vše rozmixujte na hladké pyré a podle chuti přidejte sůl, pepř nebo citronovou šťávu.

3

Dip přendejte do misky, ozdobte pečenými rajčaty a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s pitta chipsy nebo plátky pečiva s křupavou kůrkou.

Lahodné dipy

Lahodné dipy Foto:

Každý má rád omáčky a dipy. V této kuchařce najdete více než 50 receptů, od lehkých a svěžích dipů, až po krémové a smetanové omáčky.

Ať už si chcete zpestřit nebo dochutit sváteční večeři, nebo jen mlsat dobroty u sledování televize, tato kniha vám jistě pomůže. Dipy se totiž hodí téměř ke všemu. Najdete zde recepty z mnoha surovin, jako například z luštěnin, ořechů a semen, zeleniny, ovoce nebo bylinek.

Až už podáváte pouze topinky či tortilly, nebo naopak chystáte sváteční pečeni či grilování s přáteli, dipy a omáčky z této knihy určitě ocení všichni vaši přátelé i členové rodiny.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama