Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip s krájenou zeleninou

Doba přípravy:
Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip  Foto:
Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip
Foto: Hermína / Prima

V třetím díle nové kuchařské show nám Karolína, domácí kuchařka ukázala recepty na dva výtečné dipy. Vděčná chuťovka, která se podává se syrovou zeleninou k namáčení, je zdravou lahůdkou, po které se na každém večírku okamžitě zapráší :)

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
Bloody Mary dip:
červená cibule 1 ks
olivový olej 1 lžíce
kvalitní rajčatový protlak 100 g
pikantní chilli omáčka 100 g
nastrouhaný čerstvý křen 1 lžíce
vodka 2 lžíce
špetka chilli nebo pokrájená chilli paprička
sůl
čerstvě namletý pepř
Dip z pečeného česneku:
česnek 6 stroužků
čerstvá pažitka, nasekaná 1 hrst
sůl
čerstvě namletý pepř
K podávání:
na špalíčky nakrájená salátová okurka, mrkev, řapíkatý celer, bílá ředkev, barevná paprika
Postup
1

Bloody Mary dip: Cibuli nasekejte najemno a opečte na olivovém oleji na pánvi dozlatova.

2

Smíchejte všechny přísady, vmíchejte do nich opečenou cibulku, ochutnejte, a dochuťte tak, aby vám dip připadal pěkně ostrý. Dejte vychladit.

3

Celé stroužky česneku opečte v kastrůlku v oleji na velmi mírném plameni, dokud nebudou dostatečně měkké.

4

Zchlaďte a rozmixujte v hladkou hmotu. Smíchejte se zakysanou smetanou, pažitkou a dochuťte solí a pepřem.

5

Zeleninu omyjte a nakrájejte na podlouhlé špalíčky. Naaranžujte ji na velký talíř nebo dejte do skleniček jako tyčinky. Podávejte s vychlazenými dipy k namáčení.

Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip  Foto: Hermína / Prima

Dip z pečeného česneku a Bloody Mary dip , Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama