Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv Foto:
Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv
Foto: Kitchen Story

Medvědí česnek patří mezi skvělé životabudiče! Obsahuje vitamín C, antibakteriální alicin, ale také hodně železa. Není tedy divu, že zrovna z něj se dá uvařit skvělá detoxikační polévka. K tomu pár mladých kopřiv a nachlazení nemá šanci!

Suroviny
máslo 10 g
menší cibule 1 ks
mladé kopřivy 50 g
medvědí česnek 50 g
zeleninový vývar 1 l
citronová šťáva 1 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle.

2

Mladé kopřivy dobře omyjte, otrhejte lístky ze stonků a přihoďte k cibuli, aby zavadla.

3

Zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Jakmile se začne vývar vařit, přidejte i medvědí česnek a stáhněte z plamene.

4

Čím déle byste totiž medvědí česnek (nebo třeba špenát) vařili, tím rychleji bude ztrácet svou barvu a vitamíny.

5

Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a můžete podávat.

Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv 2 Foto: Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama