Datlový chlebíček s banány

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 chlebíček
Datlový chlebíček s banány  Foto:
Datlový chlebíček s banány
Foto: Výpečky.com

Tento chlebíček je skvělý, pokud potřebujete spotřebovat zralé banány. Vytvoříte velmi jemnou a vláčnou buchtu, která voní Orientem.

Suroviny
zralé banány (cca 4 ks + jeden navrch na ozdobu) 380 g
vypeckované datle 200 g
vejce 2 ks
lehce rozehřáté máslo 70 g
pšeničná nebo špaldová mouka (nebo mix) 185 g
jedlá soda 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
třtinový cukr 100 g + trochu na posypání
strouhanka a máslo na vymazání formy
Postup
1

Nejprve vypeckujte datle a rozmixujte je v robotu na hutnou pastu.

2

Do hnětače dejte banány, datlovou pastu, rozehřáté máslo, cukr a vejce. Vše vymíchejte dohladka. V další míse smíchejte všechny sypké ingredience, které zamíchejte a postupně přidávejte do banánové směsi.

3

Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Hotovou hladkou směs nalijte do formy (velikost 23 x 13 cm). Navrch položte podélně rozkrojený banán a zasypte asi lžičkou cukru, který na povrchu krásně zkaramelizuje.

4

Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 1,5 hodiny.

Datlový chlebíček s banány  Foto:

Datlový chlebíček s banány  Foto:

Datlový chlebíček s banány                                                                                         Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama