Datle ve slanině

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Datle ve slanině Foto:
Datle ve slanině
Foto: All

Sladké datle a křupavá slanina? Tuto chuťovku si můžete připravit na silvestrovskou oslavu, rodina i známí si stoprocentně pochutnají!

Suroviny
slanina 8 plátků
datle 16 ks
kozí sýr 114 g
dřevěná párátka
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Datle nařízněte podélně z jedné strany, otevřete a vyndejte pecky. Za pomocí malé lžíce datle naplňte trochou kozího sýra a stlačte.

3

Plátky slaniny v polovině překrojte, každou datli do jednoho kusu zabalte a propíchněte párátkem, aby se vám nerozbalily.

4

Rozprostřete na plech a pečte 10 minut. Následně datle přetočte na bok a pečte dozlatova (postup opakujte i s druhou stranou). Vyndejte z trouby, přendejte na talíř s papírovým utěrákem a před podáváním nechejte odležet asi 5 minut.

Datle ve slanině 2 Foto:

Datle ve slanině 3 Foto:

Datle ve slanině; foto: pinchofyum.com

Videa

reklama

reklama