Cuketový hummus

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 hrnky
Cuketový hummus  Foto:
Cuketový hummus
Foto: All

Tento dip z grilované cukety je skvělý k namáčení zeleniny nebo kousků pita chleba, ale můžete jej použít i jako klasickou pomazánku.

Suroviny
grilovaná nebo pečená cuketa 700 g
česnek 2–3 stroužky
sezamová pasta tahini 1/4 hrnku
sůl 1/2 lžičky
čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo máta nebo směs obou) 1/4 hrnku nebo víc
olivový olej na ozdobu
Postup
1

Cukety nakrájejte na silnější plátky, potřete olivovým olejem a grilujte na středním plameni, až budou měkké a opečené. Zabalte je do alobalu na pár minut, aby se zapařily a ještě díky tomu změkly. Cukety se také dají upéct v troubě.

2

Grilované cukety a všechny ostatní ingredience kromě oleje dejte do mixéru a rozmixujte téměř dohladka. Pokud jste cukety pekli v troubě, můžete přidat trochu uzené papriky, která dodá kouřovou příchuť.

3

Servírujte v misce, lehce zakápnuté olivovým olejem. Tento dip je výborný teplý i zastudena.

Cuketový hummus 2 Foto:

Cuketový hummus 3 Foto:

Cuketový hummus, foto: feastingathome.com

Videa

reklama

reklama