Cuketové smaženky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cuketové smaženky Foto:
Cuketové smaženky
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte cuketové smaženky s chilli omáčkou. Ideální chuťovka na vaší párty, ale věřte, že jsou tak dobré, že si je budete připravovat i ve všední dny,

Suroviny
cuketa 500 g
mořská sůl 1 lžíce
chilli omáčka 2 lžíce
ocet z rýžového vína nebo bílé víno 2 lžíce
čerstvě nasekaný kopr (nebo máta)
Těstíčko:
sůl 1 špetka
Postup
1

Těstíčko: mouku a sůl nasypte doprostřed mísy, přidejte olej a potom pomalu přilévejte asi 130–150 ml vody za současného promíchávání. Nechte 15 minut odpočívat.

2

Mezitím nakrájejte cukety na tenké kousky (asi 8 cm dlouhé). Dejte je na cedník a nad talířem je důkladně posypte mořskou solí. Nechte je odpočívat, jen je občas protřeste.

3

V malé misce smíchejte chilli omáčku, ocet a kopr nebo mátu.

4

V hluboké pánvi rozehřejte slunečnicový olej asi na 180 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten vmíchejte do těstíčka. Kousky cuket oklepejte a osušte kuchyňskou utěrkou a potom je opatrně obalte v těstíčku v několika dávkách. Smažte asi 2–3 minuty, dochuťte a podávejte horké s omáčkou na namáčení.

Videa

reklama

reklama