Cuketové lasagne

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cuketové lasagne Foto:
Cuketové lasagne
Foto: isifa.com

Lasagne se obvykle plní hovězím masem, ale zavrhovat je nemusí ani vegetariáni. Stačí poupravit náplň a maso vyměnit třeba za cuketu.

Suroviny
máslo 60 ml
mouka 60 g
mléko 750 ml
hotová rajčatová omáčka 1 sklenice
cuketa nakrájená na plátky 400 g
rozdrobený feta sýr 100 g
předvařené lasagne 9 plátků
čedar (nebo 50 g parmazánu) 100 g
Postup
1

V hrnci rozpusťte máslo a přisypte mouku. Po cca 1 minutě míchání sundejte z plotny, postupně přidávejte mléko a po každém přilití dobře promíchejte. Vraťte na plotnu, ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte, dokud směs nezhoustne. Často míchejte.

2

Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneste tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety. Posypte trochou feta sýru.

3

Navrch nalijte vrstvu bílé omáčky a na ni položte vrstvu z lasagní. Přidejte další vrstvu cukety a tak pokračujte v prokládání vrstev, až budou od každé tři. Zakončete bílou omáčkou. Posypte čedarem nebo parmazánem a v předehřáté troubě pečte 25 minut.

Cuketové lasagne Foto:

Cuketové lasagne                                                                                                                Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama