Cuketové lasagne

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cuketové lasagne Foto:
Cuketové lasagne
Foto: archiv Knorr

Nic proti klasickým lasagním z mouky, je to klasika, která je prostě výborná. Ale pokud chcete zkusit, lehčí a zdravější variantu, nahraďte těstovinové pláty cuketou. Velmi příjemné letní jídlo ocení celá rodina.

Suroviny
mleté hovězí maso (nebo vepřové, kuřecí, krůtí) 500 g
vývar připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón Hovězí 500 ml
střední cibule, najemno nakrájená 1 ks
čerstvá bazalka, nasekaná 1 lžička
čerstvá petržel, nasekaná 1 lžička
sušené oregano 1 lžička
cuketa, nakrájená na tenké plátky 2 ks
loupaná a krájená rajčata 1 plechovka (400g)
česnek, nasekaný najemno 3 stroužky
olivový olej 2 lžíce
voda 500 ml
hrst strouhaného parmezánu
mozzarella nakrájená na plátky 1 ks
Postup
1

Na olivovém oleji pozvolna orestujte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte česnek a po chvíli mleté maso. Až bude maso lehce opečené, přidejte koření, plechovku rajčat, bujón a zalijte půl litrem vody. Pozvolna vařte zhruba 10 minut.

2

Do zapékací misky nalijte trošku masové směsi a pokryjte plátky cukety a jemně posypte parmezánem. Pak zalijte opět troškou masové směsi a opět pokryjte plátky cukety a opět zasypte sýrem. Takhle pokračujte až do konce.

3

Horní vrstvu pokryjte plátky mozarelly a posypte zbytkem parmezánu. Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 20 minut. Pak odkryjte a pečte zhruba dalších 10–15 minut, až bude sýr na povrchu bublat.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama