Cuketové hranolky z trouby

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cuketové hranolky z trouby  Foto:
Cuketové hranolky z trouby
Foto: Marek Kučera

Báječně lehká letní alternativa ke smaženým bramborovým hranolkům.

Suroviny
olej na potření nebo ve spreji
strouhanka 1 velká hrst
čerstvě nastrouhaný parmazán 1 malá hrst
vejce 2 ks
cuketa, nakrájená na hranolky 3 ks
K podávání:
hustý bílý (řecký) jogurt, osolený a promíchaný s rozdrceným česnekem a/nebo bylinkami
Postup
1

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte alobalem a potřete ho nebo postříkejte olejem.

2

V mělké misce promíchejte strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšlehejte vejce.

3

Po částech namáčejte cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalujte ve strouhance se sýrem. Klaďte je na připravený plech.

4

Hranolky pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obraťte.

PRIMA TIP: Hranolky z cukety jsou výborné jako příloha třeba k sázeným vejcím nebo omeletě, ale i samostatné jsou skvělé, s nějakým pikantním dipem.

Cuketové hranolky z trouby  Foto: Cuketové hranolky z trouby; foto: Marek Kučera

 

Recept

Perfektní hranolky z trouby  Foto:

Perfektní hranolky z trouby

Techniku dokonalých hranolků zdokonalilo i několik současných kulinárních hvězd včetně Jamie Olivera. Cílem je zajistit perfektně křupavé a uvnitř vláčné hranolky, které...

Recept

Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem  Foto:

Zdravé mrkvové hranolky s pikantním curry dipem

Skvělá variace na klasické smažené hranolky je ovšem mnohem zdravější a lehčí. Hranolky z mrkve pečené v troubě s minimem tuku podávejte s výrazným dipem ochuceným...

Recept

Extra křupavé hranolky s parmazánem z trouby  Foto:

Extra křupavé hranolky s parmazánem z trouby

Křupavé hranolky dokážou být překvapivě uspokojující jídlo, a pokud je upečete v troubě místo smažení v oleji, nejsou ani nezdravé. Dodejte jim šmrnc pomocí parmazánu a...

Videa

reklama

reklama