Cuketové cannelloni s pestem a mandlovou ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Cuketové cannelloni s pestem a mandlovou ricottou  Foto:
Cuketové cannelloni s pestem a mandlovou ricottou
Foto: archiv Raw Deli

Pokud vás láká vyzkoušet raw stravování, máme pro vás recept, který nejenže zvládnete hravě připravit, ale fakt si na něm pochutnáte. Do letních dní je naprosto ideální, lehký a přitom díky ořechům i dostatečně výživný.

Suroviny
mladá cuketa
Pesto:
bazalkové listy 1 šálek
listy baby špenátu 1/4 šálku
himálajská růžová sůl 1/4 lžičky
čerstvě namletý pepř
česnek dle chuti (nemusí být)
piniová semínka nebo pistácie, najemno nasekané
Mandlová ricotta:
mandle namočené na 8 hodin ve vodě a oloupané 1 šálek
voda 1/4 šálku
lahůdkové droždí 1/2 lžičky
sůl 1/4 lžičky
Omáčka Marinara:
rajčata zbavená semínek 2 šálky
cibule, najemno nasekaná 2 lžíce
Postup
1

Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně).

2

Připravte si pesto všechny ingredience kromě semínek rozmixujte ve stolním mixéru na hladkou směs a poté do ní vmíchejte najemno nasekané nebo namleté piniové nebo pistáciové ořechy.

3

V mixéru připravte i mandlovou ricottu všechny ingredience rozmixujte na hladkou směs a stejně postupujte i při přípravě omáčky Marinara.

4

Na cannelloni si dejte vždy tři plátky cukety mírně přes sebe, abyste vytvořili větší plát. Ten naplňte ricottou z ořechů, pestem, případně přidejte malý měsíček rajčete. Plát zarolujte do ruličky. Hotové cannelloni pokapejte rajčatovu omáčkou a podávejte vychlazené.

Cuketové cannelloni s pestem a mandlovou ricottou  Foto: Cuketové cannelloni s pestem a mandlovou ricottou; foto: archiv Raw Deli

Raw Deli bistro Foto:

Vitariánské bistro Raw Deli nabízí výhradně syrovou neboli živou stravu, při které se rostlinné produkty zpracovávají do teploty 42 °C. Šetrnou úpravou jsou zachovány všechny vitamíny, minerály a fytoživiny a proto jsou raw pokrmy mimořádně nutričně hodnotné.

Ovocné a zeleninové šťávy lisované zastudena které se vstřebávají stejně rychle jako alkohol dodají tělu nejen okamžitou energii, ale zároveň z něj i vyplaví toxické látky. Lahodnými šťávami ale sortiment zdaleka nekončí. V bistru si můžete pochutnat na různých salátech, rozmanitých hlavních chodech, dezertech i studených polévkách. Vynikající jsou také mandlová mléka, zmrzliny, krémy z oříšků, čokolády nebo zeleninové a oříškové chipsy.

Raw Deli, Národní 25, Praha 1

Otevřeno pondělí až pátek 9.00–21.00, sobota do 18.00, www.rawdeli.com.

Uložit

Videa

reklama

reklama