Cuketová salsa

Doba přípravy:
Počet porcí: 3 sklenice
Cuketová salsa Foto:
Cuketová salsa
Foto: S vášní pro jídlo

Léto – období grilování a sezóna cuket. To by bylo, aby se tyhle dvě věci někde nepotkaly. Zkuste udělat cuketovou salsu, ideální je jako příloha ke grilovanému, ale i v salátu! ;)

Článek

Grilované cukety s jogurtovou zálivkou Foto:

20+ originálních receptů na výtečná letní jídla z cukety

Cuketa je snad nejvděčnější letní zelenina... Roste jako divá, má jemnou, neutrální chuť, kterou lze kombinovat téměř s čímkoli a díky nízkému obsahu kalorií se hodí pro...

Suroviny
nepřerostlé cukety 1 kg
menší červená cibule 1 ks
menší kapie 1 ks
olej 4 lžíce
červený vinný ocet 4 lžíce
sůl, celý barevný pepř
špetka cukru
snítka bazalky
Postup
1

Cukety nakrájejte i se slupkou na drobné kostičky, cibuli nasekejte najemno a kapii taky.

2

Na oleji krátce opečte nakrájenou zeleninu, asi pět minut.

3

Zeleninu osolte, přidejte barevný pepř, vše zalijte červeným vinným octem, nechte prohřát a stáhněte z plotny.

4

Do hotové salsy vmíchejte nasekanou bazalku, podle chuti přidejte trochu cukru.

5

Pokud chcete zavařovat, salsu naplňte do sklenic, zavíčkujte a položte do pekáče naplněného horkou vodou.

6

Pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a zavařujte 20 minut. Potom vypněte troubu a v horké troubě vše ještě nechte dalších 30 minut.

7

Horké sklenice pak přendejte na utěrku víčkem dolů a nechte vychladnout.

Cuketová salsa Foto: Cuketová salsa, Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama