Cuketová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cuketová polévka Foto:
Cuketová polévka
Foto: KitchenStory.cz

Suroviny
máslo 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mladé cukety 500 g
zeleninový vývar 1–1,5 l
kozí sýr
sůl
Bylinkové krutony:
starší bageta
bazalkové pesto
Postup
1

Starší bagetu nakrájejte na menší kostičky. Dejte do větší mísy, přidejte bazalkové pesto a zakápněte olivovým olejem. Dobře promíchejte a takto připravené nechte upéct v troubě dozlatova.

2

V rozpáleném hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli společně s česnekem.

3

Po chvíli přidejte cuketu nakrájenou na malé kousky a zarestujte. Cuketu neloupejte, jen ji dobře omyjte. Díky tomu bude mít polévka krásnou barvu. Zalijte vývarem a nechte 10 minut povařit.

4

Nakonec přidejte čerstvý tymián a polévku rozmixujte v blenderu nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.

5

Cuketová polévka dokonale ladí s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.

Cuketová polévka Foto:

Cuketová polévka Foto:

Cuketová polévka Foto:

Cuketová polévka, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama