Cuketová omáčka do zásoby

Doba přípravy:
Cuketová omáčka do zásoby Foto:
Cuketová omáčka do zásoby
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Tato cuketová omáčka je vhodná na těstoviny, pod maso, zkrátka dle libosti. Hodí se především ve chvíli, kdy máte velkou úrodu cuket a už nevíte, co s nimi! ;)

Článek

Galette s cuketou a ricottou Foto:

18 receptů s božskou cuketou

Také máte tak rádi cuketu? Její využití je opravdu široké: skvěle se hodí k přípravě různých placiček, polévek, je výbornou surovinou ke grilování a navíc se hodí i do...
Suroviny
cukety bez semen 1 kg
papriky (červené, bílé) 1 kg
cibule 700 g
mrkev 700 g
rajčata 500 g
kečup 1 ks (500 ml)
sladká chilli omáčka 1 ks
cukr 2 lžíce
sůl 1 lžíce nebo podle chuti
česnek (volitelné)
olej cca 100–150 ml
Postup
1

Zeleninu nakrájejte na kostičky.

2

Na oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, osolte a 15 minut restujte.

3

Poté přidejte zbytek ingrediencí, provařte a směsí plňte skleničky.

4

Kdo chce, může ke konci přidat posekaný česnek.

5

Sklenice sterilujte při 80 °C 15 minut.

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama