Cuketová buchta s vůní perníku

Doba přípravy:
Počet porcí: 16-20
Cuketová buchta s vůní perníku Foto:
Cuketová buchta s vůní perníku
Foto: All

Mohli bychom ji nazvat i „cuchtou“, ale víte, jak to myslíme. Variace na moučník z plechu se šťavnatou cuketou je prostě boží. Stejně jako odměřování na hrnky. A použití celozrnné mouky. Vše vyzkoušela a s vámi se podělila blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette.

Suroviny
přírodní krupicový cukr 1 hrnek
žitná celozrnná mouka 1 hrnek
pšeničná celozrnná mouka 2 hrnky
rostlinný olej 3/4 hrnku
vejce 3 ks
najemno nastrouhané cukety i se šťávou, kterou pustila 3 hrnky
soda 1 lžička
dřeň z 1 vanilky, 1 lžička extraktu nebo 1 vanilkový cukr
mletá skořice 1 lžička
mleté nové koření 1lžička
mletý zázvor 1-2 lžičky
mletý kardamon 1 lžička
sůl špetka
kakao 3 lžíce
kůra z 1 biocitronu
chia semínka 2-3 lžíce
moučkový cukr na poprášení
Postup
1

Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch). Velký plech nebo čtverhrannou formu vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.

2

V míse promíchejte nastrouhanou cuketu se šťávou s vejci, olejem, kůrou a chia semínky.

3

V jiné míse promíchejte zbylé suché přísady. Obě směsi pak spojte, těsto vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut. Špejlí, vpíchnutou do středu těsta vyzkoušejte, jestli už je propečené, ale těsto nepečte příliš do sucha.

Recept

Cuketový čokoládový dort  Foto:

Cuketový čokoládový dort

Nečekejte, že někdo z vašich hostů zjistí, že v úžasném čokoládovém dortu se skrývá právě cuketa, ale hrdě to přiznejte. Těstu ale dodá – kromě jemné příchuti – i lehkost...

Recept

Hrnkový cuketový perník  Foto:

Hrnkový cuketový perník

Cuketa má zcela neutrální chuť, takže se hodí i do sladkých moučníků. O jednoduchý recept na vláčný perník s cuketou se s námi podělila Markéta z food blogu Kitchenette.cz.

Videa

reklama

reklama