Crumble s broskvemi a slívami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Crumble s broskvemi a slívami Foto:
Crumble s broskvemi a slívami
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Crumble je dezert pro ty, kdo milují náplně a těsto moc nemusí. Těsto v pravém slova smyslu v něm totiž žádné není – jen hromada křupavé drobenky, podle níž dostal crumble jméno, a pod ní spousta šťavnatého ovoce.

Suroviny
mouka (může být hladká, polohrubá i hrubá) 1/2 hrnku
přírodní cukr krupice
sůl 1/4 lžičky
máslo 4 lžíce
olivový olej 1 lžíce
tmavá sezamová semínka (nemusí být) 1 lžíce
ovoce (broskve, slívky, švestky) 1,2 kg
cukr krupice 1/2 hrnku
citronová šťáva 1 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 180° C a plech vyložte pečicím papírem. V robotu nechte promíchat mouku s cukrem a solí. Přidjete máslo a olej, prošlehejte na drobty, přidejte sezam, pokud chcete, a zlehka prošlehněte. Drobty rozestřete na plech a pečte asi 20 minut, až budou zlaté a křupavé. Nechte je vychadnout a pak případně rozlámejte na větší kousky.

2

Mezitím povařte ovoce ve velkém kastrolu s cukrem a citronovou šťávou, až ovoce pustí šťávu, asi 10 minut. Přesuňte ho do zapékací formy a posypte vzniklou drobenkou. Pečte na střední příčce trouby asi 10 minut. Před podáváním nechte crumble 5 minut vychladnout.

Crumble s broskvemi a slívami Foto:

Crumble s broskvemi a slívami, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Tento recept a mnoho dalších najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama