Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem Foto:
Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem
Foto: All

Tento recept od šéfa Zdeňka je skvělý tip na svačinku anebo ho můžete připravit jako pohoštění pro své hosty. Jednoduché a chuťově geniální.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kuřecí játra
ančovičky 2 ks
bílý chleba
sladké bílé víno
šalotka
tymián 2 snítky
sůl
Postup
1

Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.

2

Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.

3

Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.

Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem Foto:

Zdeněk Pohlreich

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 

Videa

reklama

reklama