Conchiglioni plněné rajčatovo-houbovou směsí

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Plněné conchiglioni  Foto:
Plněné conchiglioni
Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tyto velké těstoviny ve tvaru loďky jsou ideální pro různé náplně, s kterými si můžete kreativně pohrát. S tímto jídlem rozhodně zapůsobíte na gurmány i na dětské strávníky :)

Suroviny
conchiglioni giganti 20 ks
sůl
Náplň:
houby portobello 5 ks
česnek, prolisovaný 2 stroužky
plechovka sekaných rajčat v rajčatové omáčce 1 ks (400 g)
spařený listový špenát cca 180 g
sůl
mletý sušený česnek
nastrouhaný sýr Grana Padano cca 40 g
Postup
1

Jako první uvařte těstoviny. Tento druh se vaří celkem dlouho, takže si mezitím v klidu připravíte všechno ostatní (ty moje se vařily cca 18 minut, ale uvidíte podle obalu).

2

Zatímco se vaří těstoviny, připravte si směs. Začněte s houbami, které jen lehce otřete, případně opláchněte, osušte a nakrájejte na drobné kostičky.

3

Přendejte je do pánve a zakápněte trochou oleje. Přidejte prolisovaný česnek a pár minut restujte. Až houby ztmavnou, můžete k nim přilít plechovku rajčat. Promíchejte a nechejte chvíli povařit.

4

Pokud máte čerstvý špenát, určitě ho můžete použít (nejdřív ho trochu spařte, lépe se vám bude do směsi přimíchávat). Já jsem ho ale bohužel neměla, takže jsem povařila kostky mraženého listového, který jsem poté dostatečně scedila a nechala trochu vychladnout. Je to na vás, každopádně základem je, abyste k přípravě směsi měli požadované množství spařeného špenátu. Ten můžete lehce pokrájet a poté přidat do pánve.

5

Celou směs dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem: pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat mleté chilli.

6

Jakmile budete mít uvařené těstoviny, nechejte je trochu vychladnout, ať se vám lépe plní. Mezitím předehřejte troubu na cca 170 °C a vložte do ní pekáček s rozčtvrcenými cherry rajčaty: můžete je nechat trochu opéct.

7

Hotovou směsí naplňte uvařené těstoviny, vyskládejte do pekáčku k rajčatům, posypejte nastrouhaným sýrem, zakápněte olejem a dejte na několik minut zapéct. Zároveň se vám tak celé jídlo ohřeje.

8

Podávejte posypané natrhanou čerstvou bazalkou.

Plněné conchiglioni  Foto: Plněné conchiglioni, foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tasty TalkingsVítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Videa

reklama

reklama