Čokoládový krém s mascarpone

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Čokoládový krém s mascarpone Foto:
Čokoládový krém s mascarpone
Foto: S Italem v kuchyni II.

Pohár vítězů poháru. V dnešním utkání o vaše mlsné jazýčky bojují mandle, oříšky, čokoláda a lahodný smetanový sýr mascarpone. Zvítězí ovšem ne jeden za všechny, ale všichni v jednom!

Suroviny
pražené mandle a lískové ořechy 200 g
hořká čokoláda 200 g
mascarpone 2 balení
mléko 2,5 dl
vejce 2 ks
cukr 20 g
kukuřičný škrob 1 lžíce
šlehačka na ozdobení 1 balení
Postup
1

V kastrůlku ohřejte mléko a mezitím si v misce metličkou vyšlehejte vejce s cukrem. Do teplého mléka vlijte vaječnou směs a zaprašte škrobem. Přidejte hobliny nastrouhané čokolády a předem nasekané a na suché pánvi upražené mandle s ořechy a vše promíchejte.

2

Do mísy se směsí přidejte mascarpone a důkladně vše prošlehejte, aby byla krásně hladká. Hotový krém nalijte do připravených pohárů. Dejte je alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním je můžete dozdobit šlehačkou, ořechy a čokoládou.

Čokoládový krém s mascarpone Foto: S Italem v kuchyni II.

Čokoládový krém s mascarpone. Foto: S Italem v kuchyni II.

S Italem v kuchyni II.

S Italem v kuchyni II.

 

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

 

 

Videa

reklama

reklama