Čokoládový koláč se slanými preclíky

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Čokoládový koláč se slanými preclíky  Foto:
Čokoládový koláč se slanými preclíky
Foto: Dnes napeču!

Čokoládový koláč s hedvábnou sladkou náplní a křupavostí slaných preclíků rafinovaně obalených v čokoládě vás jistě okouzlí. Sladkou a slanou chuť většinou vnímáme odděleně. Ale nápad spojit užívání si sladké a slané chutě do jednoho okamžiku byl nejspíš geniální.

Pro čokoholiky zde máme další skvělé recepty z čokolády:

Článek

Slaný karamel v čokoládových sklenkách Foto:

23 neodolatelných receptů z hříšně dobré čokolády

Najít někoho, kdo nemá rád čokoládu, je téměř nadlidský výkon. Čokoláda je prostě báječná a dá se z ní vykouzlit nekonečné množství dezertů, moučníků a jiných laskomin....
Suroviny
hladká mouka na posypání válu
Těsto:
máslo 100 g
vejce 1 ks
mletý zázvor 1 lžička
špetka soli
Náplň:
hořká čokoláda (60–70 % kakaa) 300 g
máslo 100 g
brandy 40 ml
Dokončení:
slané preclíky v čokoládě 16 ks
Postup
1

Mouku prosejte s cukrem, přidejte nakrájené máslo, vejce, zázvor a špetku soli, vypracujte pevné těsto a nechte ho v chladničce hodinu odpočívat.

2

Pak ho na pomoučeném válu rozválejte na obdélník, vyložte jím koláčovou formu (12 × 22 cm) a těsto přitiskněte ke stranám. Na povrch položte alobal a nasypte fazole na slepé pečení. Korpus pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, pak alobal s fazolemi odstraňte a dopékejte 10 minut.

3

Upečený korpus nechte vychladnout ve formě.

4

Smetanu nechte přejít varem a odstavte. Přidejte nakrájenou čokoládu a za stálého míchání ji rozpusťte. Pak vmíchejte vyšlehané máslo a brandy. Krém rozetřete na korpus a na povrch vyskládejte preclíky. Koláč nechte v chladu do druhého dne odležet a pak nakrájejte

Čokoládový koláč se slanými preclíky  Foto: Čokoládový koláč se slanými preclíky; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

Videa

reklama

reklama