Čokoládový francouzský toast s omáčkou z lesních plodů

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládový francouzský toast s omáčkou z lesních plodů Foto:
Čokoládový francouzský toast s omáčkou z lesních plodů
Foto: profimedia.cz

Připravte si sváteční snídani. Tyto čokoládové toasty s ovocem k tomu přímo vybízejí.

Suroviny
vejce 4 ks
mléko 125 ml
francouzský (nebo jakýkoliv) chléb 8 krajíců
nutella 45 ml
máslo 30 g
Omáčka z lesních plodů:
směs lesních plodů 250 g
Postup
1

Vyšlehejte dohromady vejce a mléko.

2

Namažte 4 krajíce chleba nutellou a přikryjte je dalšími čtyřmi. Dejte sendvič do skleněné mísy a přelijte vše vaječnou směsí. Nechte stát, aby se vaječná směs vsákla do chleba. Obracejte chleba, aby se nasákly obě strany a všechny se obalily.

3

Omáčka: Polovinu lesních plodů smíchejte s cukrem a citronovou šťávou a rozmíchejte na hladkou kaši a nalijte ji do skleněné mísy. Vmíchejte druhou polovinu ovoce a dobře promíchejte.

4

Na pánvi rozehřejte máslo a na střední teplotě opékejte chléb do zlatohněda po obou stranách. Hned podávejte s omáčkou.

Čokoládový francouzský toast s omáčkou z lesních plodů Foto:

Čokoládový francouzský toast s omáčkou z lesních plodů, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama