Čokoládový fondant

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládový fondant  Foto:
Čokoládový fondant
Foto: archiv Tescoma

Čokoládový dortíček, který po rozkrojení vypustí lávu horké tekoucí čokolády... No, kdo by ho nemiloval? S návodným videoreceptem tento skvostný dezert zvládnete připravit jednoduše a se zárukou.

Příprava tohoto dezertu se vám podle videoreceptu určitě podaří :)

Suroviny
tmavá čokoláda 100 g
máslo 100 g
vejce 2 ks
kakaový prášek na vysypání misek
Postup
1

Rozpuštěným máslem vytřete vnitřek misky a vložte do lednice či mrazáku. Po ztuhnutí másla postup vytření opakujte, důkladně vysypte kakaovým práškem a dejte zpět do lednice.

2

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s máslem a vymíchejte v hladkou hmotu.

3

Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte dotuha, přimíchejte prosátou mouku a vše důkladně zpracujte v hladkou směs.

4

Rozpuštěnou čokoládu přidejte do vaječné směsi a míchejte tak dlouho, dokud se vše dokonale nespojí.

5

Čokoládovou směsí naplňte vysypané misky a nechte chladit minimálně 20 minut.

6

Troubu předehřejte na 180 °C, vložte naplněné misky a pečte cca. 10–12 minut. Poté vytáhněte z trouby, nechte 1 minutu odstát a vyklopte.

7

Podávejte s kopečkem vanilkové nebo pomerančové zmrzliny.

Čokoládový fondant  Foto: K dokonalé přípravě tohoto dezertu se vám budou hodit tyto produkty: Miska na muffiny, šlehací metla a miska do vodní lázně značky TESCOMA.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama