Čokoládový dortík

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládový dortík Foto:
Čokoládový dortík
Foto: Vlado Kníž

Bez sladké tečky by to prostě nebylo ono. A jemný čokoládový dortík s ovocem a lahodnou omáčkou je přesně to pravé!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
hořká čokoláda 180 g
mandlová moučka 50 g
bílek 125 g
máslo 75 g
vanilkový lusk
čokoládové kuličky
lesní ovoce na ozdobu
Na omáčku:
Postup
1

V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřicí prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.

2

Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut.

3

Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.

Čokoládový dortík Foto:

Čokoládový dortík Foto: Čokoládový dortík, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama