Čokoládový dort s mátou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Čokoládový dort s mátou Foto:
Čokoládový dort s mátou
Foto: isifa.com

Klasický čokoládový dort přidáním máty posunete o stupeň výš. Právě máta mu totiž dodá nezaměnitelnou chuť a vůni.

Suroviny
Na korpus:
nasekané mátové lístky 3 lžíce
změklé máslo 125 g
středně velká vejce 2 ks
mouka s kypřícím práškem 250 g
prosetý kakaový prášek 60 g
Na polevu:
double cream (prodává Marks&Spencer) 300 ml
máta + extra na ozdobu 10 g
tmavá čokoláda 1 tabulka
Postup
1

Korpus: Troubu předehřejte na 180°C, u plynové na stupeň 4. Do misky dejte 1 lžíci cukru, přidejte mátu a roztlučte dohromady, až bude cukr zelený. Rozetřete máslo s mátovým cukrem, přidejte zbývající cukr, postupně přidávejte vejce rozšlehaná s trochou mouky. Nasypte zbytkem mouky, smíchané s kakaovým práškem. Přilijte 125ml teplé vody. Míchejte, až bude hmota hladká a pak rozdělte do forem. Pečte 25 minut. Nechte zchladnout.

2

Poleva: Do hrnce dejte double krém a rozdrcené listy máty. Pomalu přiveďte do varu, pak odstavte s plotny a nechte alespoň 30 minut prolnout chuti. Krém opět rozehřejte a nalijte do větší mísy na nalámané kousky čokolády a jemně míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká hmota. Neche ochladit 5-10 minut. Jako mezivrstvu naneste pořádné tři lžíce polevy a jeden díl korpusu a přiklopte druhým, zbytkem přelijte dort a naneste na strany. Nechte polevu zatuhnout. Ozdobte cukrovými lístky máty.

3

Cukrové mátové lístky: Potřete mátové lístky lehce našlehaným vejcem. Posypte pískovým cukrem a 1 hodinu sušit.

Videa

reklama

reklama