Čokoládový chilli chlebíček

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Čokoládový chilli chlebíček Foto:
Čokoládový chilli chlebíček
Foto: La Buchta

Vláčnou a mnohovrstevnou čokoládovou lahůdku skvěle odpíchne ostrý švih chilli. Vždyť láska umí někdy být také pěkně ostrá!

Další ukázkové recepty z kuchařky La Buchta – Cesta z jednoho těsta najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.

Uložit

Suroviny
Těsto:
vejce 3 ks
jemný krupicový cukr 150 g
máslo 200 g + na vymazání
polotučné mléko 200 ml
prášek do pečiva (nejlépe bezfosfátový) 2 lžičky
špetka soli
+
kvalitní kakao 25 g
kvalitní tmavá čokoláda 70%, rozpuštěná 100 g
mleté chilli 1 lžička
Krém:
čokoláda 70% 300 g
+ tmavá čokoláda na ozdobu
Postup
1

Nejprve si umíchejte krém na naplnění. Mírně zchladlou rozpuštěnou čokoládu vmíchejte ručně do mascarpone, vznikne krém hladké konzistence. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao, čokoládu a chilli a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.

3

Těsto vlijte do vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy o objemu 1,5 l (délka 25 cm). Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až chlebíček vyběhne a bude propečený. Nechte ho trochu vychladnout, dvakrát rozkrojte napříč na poloviny, spojte čokoládovým krémem a nakonec ho ozdobte hoblinami z čokolády.

Kuchařka La Buchta – Cesta z jednoho těsta

La Buchta Foto:

Krásná nová kuchařka je výsledkem spolupráce tří kolegů a přátel, food stylistky Petry Frýdlové, designéra Vennyho Hladika a fotografky Johany Pošové.

Společně vytvořili už bezpočet projektů pro různé kulinární časopisy, ale koncept La Buchta je jejich prvním vlastním dílem, v němž se zcela odráží jejich estetické cítění a především snaha dokázat i těm, kdo nikdy nepekli, jak snadné to může být. Jako důkaz si zvolili jednoduché těsto, nejčastěji zvané piškotové, a dovedli ho k naprosté dokonalosti. Pomocí nejrůznějších náplní, obměn a drobných triků pak vytvořili více než 60 receptů, které uchvacují jak svou jednoduchostí, tak elegancí a krásou.

Design knihy, oproštěný od všech kudrlinek, pak podává pomocnou ruku nezkušeným i při vytváření vzhledu jednoduchých, ale zajímavých a pokaždé jiných moučníků, mezi nimiž najdete i několik slaných kousků.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Uložit

Videa

reklama

reklama