Čokoládovo-fazolový koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Čokoládovo-fazolový koláč Foto:
Čokoládovo-fazolový koláč
Foto: Vařte zdravě jako my

I sladkou tečku jde připravit zdravě. Vyzkoušejte tento čokoládovo-fazolový koláč s kokosovým olejem připravený z celozrnné špaldové mouky. Chutná jednoduše božsky.

Suroviny
vařené nebo konzervované černé fazole 350 g
rýžový nápoj 60 ml
vejce 2 ks
panenský kokosový olej 2 lžíce
semínka z vanilkového lusku
holandské kakao 40 g
špaldová celozrnná mouka 60 g
kypřicí prášek bez fosfátů 1,5 lžičky
soda bikarbona 1/4 lžičky
nerafinovaný třtinový cukr 100 g
sůl 1 špetka
nasekaná kvalitní čokoláda (alespoň 70%) 50 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 ˚C.

2

V mixéru rozmixujte fazole a rýžové mléko, které podle potřeby můžete přidat. Směs vlijte do mísy. Vmíchejte kokosový olej, vejce a semínka z vanilkového lusku.

3

V jiné míse smíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmíchejte do fazolové směsi a poté přidejte nasekané kousky čokolády.

4

Dortovou formu vymažte trochou kokosového oleje, vlijte těsto a pečte zhruba půl hodiny.

Čokoládovo-fazolový koláč Foto:

Čokoládovo-fazolový koláč, foto: Vařte zdravě jako my

Vařte zdravě jako my Foto: Vařte zdravě jako my

Nejoblíbenější dietní recepty

Může být zdravý životní styl zábava? Ano. A dá se vařit zdravě a dietně tak, aby vám jídlo vykouzlilo na tváři úsměv? Ano. Zkuste to jako Kristýna Ostratická a Petra Lamschová, které se o to snaží již několik let v magazínu Dieta a vždy se u toho pobaví a nasmějí.

Kristýna miluje netradiční kombinace zdravých chutí, Petra zase saláty a maso. A tak pro vás připravily výběr toho nejlepšího, co spolu uvařily, umixovaly a upekly. A přidaly ještě něco ze své kuchyně. Dochutily to vše dobrou náladou, dokořenily smíchem – a zdravá kuchařka plná skvělých receptů je tu. Zkuste vařit a ochutnávat s nimi.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta, 184 stran, 279 Kč

Videa

reklama

reklama