Čokoládovo-banánový raw dort

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Čokoládovo-banánový dort Foto:
Čokoládovo-banánový dort
Foto: Tajemství syrové stravy

Čokoláda a banány jsou nejvděčnější ingredience v raw kuchyni. Snad se ani nedají spočítat možnosti jejich využití. Tento dort je velmi oblíbený u dětí.

Suroviny
Na krustu:
datlová pasta 1/2 hrnku
vlašské ořechy 1 hrnek
kešu ořechy 1 hrnek
banán 1/3 ks
kokosový olej 1/4 hrnku
Na datlovou pastu:
datle 3/4 hrnku
voda 1/2 hrnku
Na krém:
kešu ořechy 1 a 1/2 hrnku
kakao 1 hrnek
kokosový olej 1 a 1/4 hrnku
sirup agáve 1/2 hrnku
voda 1 hrnek
datlová pasta 1/2 hrnku
banán 1/2 ks
vanilka 1 lžička
sůl 1 špetka
Postup
1

Začněte přípravou datlové pasty. Vypeckujte čerstvé datle, dejte je do mixéru, zalijte vodou a umixujte s použitím pěchovadla dohladka.

2

Do robotu dejte všechny ořechy a rozmixujte najemno. Přidejte ostatní ingredience a spojte vše do jednoho těsta. Natlačte do formy.

3

Krém na dort připravujte znovu v mixéru. Začněte mixovat ořechy kešu s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte. Nakonec přidejte roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijete na krustu.

Čokoládovo-banánový dort Foto:

Čokoládovo-banánový dort, foto: Tajemství syrové stravy

Tajemství syrové stravy Foto: Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Videa

reklama

reklama