Čokoládové suflé

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládové suflé Foto:
Čokoládové suflé
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Co může být lepší tečkou za slavnostním jídlem, než bábovička plná horké čokolády, která se přímo rozpouští na jazyku? Jakmile toto suflé jednou vyzkoušíte, budete ho chtít pořád dokola. Je prostě božsky dobré.

Už za týden, 7. prosince, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa 210 g
máslo 40 g + na vymazání formiček
hladká mouka 2 lžíce
čerstvá vejce, bílky a žloutky zvlášť 3 ks
moučkový cukr na posypání
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem.

2

V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit.

3

V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

4

Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně.

5

Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Čokoládové suflé Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Čokoládové suflé, Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama