Čokoládové suflé

Doba přípravy:
Čokoládové soufflé Foto:
Čokoládové soufflé
Foto: archiv Prima

Ve speciálu pořadu Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich klasický francouzský dezert, čokoládové suflé. Jeho příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, takže směle do toho.

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
čokoláda s vysokým obsahem kakaa 210 g
hladká mouka 2 lžíce
vejce 3 ks
máslo na vymazání formiček
sůl
Postup
1

Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, dokud nezvětší objem.

2

Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Troubu předehřejte na 195 stupňů a připravte si formičky na suflé: nejdříve je vymažte máslem, pak vysypte cukrem.

3

Rozpuštěnou čokoládu přidejte ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidávejte vždy část bílků a pak část hladké mouky.

4

Formičky naplňte do 2/3, očistěte vrchní část misky a dejte péct na 10 minut.

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové suflé, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama