Čokoládové lanýže s Baileys

Doba přípravy:
Čokoládové lanýže s Baileys Foto:
Čokoládové lanýže s Baileys
Foto: archiv Baileys

Vánoce se pomalu blíží, a proto pro vás máme tip na luxusní, vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Čokoládové lanýže nebo-li truffles jsou báječné vždy, ale pokud do nich přidáte smetanový likér z irské whiskey, vnikne něco naprosto neodolatelného!

Suroviny
Lanýže:
Baileys Original Irish Cream 100 ml
hořká čokoláda (min. 60% kakaa) 270 g
máslo 150 g
smetana 150 g
Na ozdobu:
hořká čokoláda (min. 60 % kakaa) 250 g
kvalitní kakaový prášek 250 g
Postup
1

Čokoládu a máslo vložte do vodní lázně a nechte směs pozvolna roztavit. Nemíchejte, aby se neutvořily hrudky. Po roztavení směs z vodní lázně vyjměte a metlou vmíchejte smetanu a Baileys. Směs nechte chladnout v lednici po dobu 2 hodin.

2

Poté vytvarujte za pomoci lžíce kuličky a nechte dalších 30 minut v lednici.

3

Před servírováním roztavte zbývajících 250 g hořké čokolády a ponořte do ní jednotlivé kuličky, které následně obalte v kakaovém prášku. Lanýže uchovávejte v chladu.

Videa

reklama

reklama