Čokoládové cupcakes s karamelovou polevou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Čokoládové cupcakes s karamelovou polevou  Foto:
Čokoládové cupcakes s karamelovou polevou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Muffiny s polevou, cupcakes, jsou sladkou módou posledních let, z níž už se stala klasika. Předurčila je k tomu snadnost přípravy, rychlé pečení a nekonečné variace těst i zdobení. Tady je jedna naprosto luxusní možnost.

Milujete čokoládu? Zde najdete další nové recepty k vyzkoušení:

Článek

Slaný karamel v čokoládových sklenkách Foto:

23 neodolatelných receptů z hříšně dobré čokolády

Najít někoho, kdo nemá rád čokoládu, je téměř nadlidský výkon. Čokoláda je prostě báječná a dá se z ní vykouzlit nekonečné množství dezertů, moučníků a jiných laskomin....
Suroviny
kakao holandského typu 50 g
horká voda 250 ml
podmáslí 250 ml
vejce 2 ks
rostlinný olej 120 ml
vanilkový extrakt 1 a 1/2 lžičky
jedlá soda 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
Poleva:
hotový karamel 160 ml
vločková sůl 2 lžičky
hotová poleva z hořké čokolády 180 ml
Postup
1

Prosáté kakao dejte do misky a zalijte ho horkou vodu. Promíchejte, až se kakao úplně rozpustí. Přidejte podmáslí a cukr a prošlehejte, až se vše spojí. Přidejte vejce, olej a vanilku a opět prošlehejte.

2

Do malé misky prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Tuto suchou směs vešlehejte ke kakaové směsi tak, aby v těstíčku nebyly žmolky. Nakonec vmíchejte smetanu. Troubu předehřejte na 160 °C.

3

Těstíčko rozdělte do košíčků a pečte cca 20 minut nebo až budou košíčky upečené. Nechte je vychladnout a lžičkou vykrojte na povrchu malý důlek. Košíčky pak dejte asi na 30 minut do ledničky, aby zpevnily.

4

Do důlků dejte lžičkou trochu karamelového mléka a posypte několika vločkami soli – vznikne skvělý kontrast chutí. Nakonec ještě přidejte trochu rozpuštěné tmavé čokoládové polevy, vytvarujte ji plochým nožem a ozdobte čokoládovými hoblinami.

Čokoládové cupcakes s karamelovou polevou  Foto: Čokoládové cupcakes s karamelovou polevou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama

\n