Čokoládová roláda s ostružinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 8 řezů
Čokoládová roláda s ostružinami Foto:
Čokoládová roláda s ostružinami
Foto: Gurmet

Temné plody s nezaměnitelnou chutí oznamují vrchol léta. Užijte si jejich báječnou chuť a výraznou barvu třeba právě v této nadýchané roládě. Spojení s čokoládou totiž ostružinám náramně svědčí...

Suroviny
Těsto:
vejce 5 ks (žloutky a bílky odděleně)
kvalitní kakao 2 lžíce
Náplň:
smetana ke šlehání 1 kelímek
cukr krupice 2 lžíce
ostružiny 100 g + na ozdobu
Postup
1

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Opatrně ji spojte se sněhem, moukou a kakaem. Pečte na plechu s pečicím papírem asi 15 minut při 180 ˚C.

2

Nechte těsto na plechu lehce zchladnout a pak ho ihned stočte a dejte vychladnout.

3

Na náplň ušlehejte smetanu do tuha a promíchejte ji s mascarpone a s cukrem. Ze směsi odeberte dvě lžíce a nechte je stranou. Do krému zapracujte 100 g rozmačkaných ostružin, potřete jím roládu, stočte ji a povrch potřete zbývajícím krémem. Poklaďte celými ostružinami a ozdobte lístky máty. Hotovou roládu můžete ještě posypat kakaem nebo moučkovým cukrem.

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama