Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:
Čokoládová pěna s malinovou omáčkou
Foto: archiv Prima

V dalším dílu pořadu Teď vaří šéf kouzlí Zdeněk Pohlreich s čokoládou. A jako první sladký recept vám přinášíme lehkou čokoládovou pěnu s malinovým přelivem.

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
Varianta s hořkou čokoládou:
čokoláda s vysokým obsahem kakaa 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 2 ks
kávový likér
Varianta s bílou čokoládou:
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 2 ks
Na malinovou omáčku:
mražené maliny
čertsvé maliny
cukr 3 lžíce
citronová šťáva
Postup
1

Ve vodní lázni nechte rozpustit hořkou čokoládu. 1–2 plátky želatiny namočte ve vodě. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřete do pěny.

2

Do misky nalijte vychlazenou smetanu a jemně vyšlehejte.

3

Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou a ve vodní lázni ještě svižně promíchejte pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidejte pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojte.

4

Vyndejte skleničky, naplňte je do poloviny čokoládovou pěnou a dejte zchladit do ledničky.

5

Mezitím si připravte variantu z bílé čokolády, u které postupujte úplně stejným způsobem.

6

Vychlazenou čokoládu vyndejte z ledničky, navrstvěte na ni pěnu z bílé čokolády a dejte opět zchladit.

7

Teď si uvařte malinovou omáčku: zmražené maliny dejte do kastrůlku, přidejte asi 3 lžíce cukru, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozvařit.

8

Rozvařenou omáčku přeceďte.

9

Na vychladlou pěnu nalijte malinovou omáčku a ozdobte čerstvými malinami.

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou Foto:

Zdeněk Pohlreich a čokoládová pěna s malinovou omáčkou, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama