Čokoládová pěna

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládová pěna Foto:
Čokoládová pěna
Foto: All

Lehounká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je jako sen zhmotněný do skutečnosti. Nechte se jím svést a užijte si tuto nadpozemskou dobrotu s někým, koho máte obzvlášť rádi :)

Suroviny
tmavá čokoláda se 70 % kakaa 180 g
máslo 1 lžíce
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 3 ks
rum, likér nebo jiný oblíbený alkohol 2 lžíce
cukr na přislazení
Postup
1

Čokoládu nalámejte do misky, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání ji nechte rozehřát.

2

Oddělte žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte žloutky s cukrem do světlé nadýchané hmoty a pak ji vmíchejte k mírně vychladlé čokoládě.

3

Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu ji přimíchejte k základu.

4

Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky. Pokud chcete, můžete přimíchat i rum nebo likér podle libosti.

5

Vše opatrně promíchejte do hladké, nadýchané pěny. Rozdělte ji do misek nebo skleniček a nechte dobře vychladit. Podávejte samostatně nebo ozdobené ovocem či šlehačkou. Pěnu můžete použít také jako náplň do dortu.

Videa

reklama

reklama